Геть картоплю і рис: чим замінити обридлі гарніри
приготував для вас нетипові рецепти
Втомилися є один і той же гарнір день у день? Подивіться наші оригінальні рецепти в цьому матеріалі і поділіться своїми:
Батат-фрі
Якщо ви фанат картоплі, але вже неабияк втомилися від його смаку, пропонуємо замінити улюблений овоч на його більш здорову альтернативу. Візьміть кілограм батата, очистіть його від шкірки і наріжте крупною соломкою, як картопля фрі. Потім в салатної чаші змішайте оливкова олія, сіль, італійські трави і трохи соусу песто. Покладіть туди картоплю і перемішайте все так, щоб картопля просочився соусом. Залиште на 20 хвилин, а потім запечіть 30 хвилин в духовій шафі при температурі 200 градусів. Подавати можна як до м’ясних, так і до рибних страв – за бажанням додайте сирний соус.
Кус-кус з овочами
Для тих, хто не любить довго стояти біля плити, ми придумали максимально простий рецепт. Купіть в найближчому магазині весняну або гавайську суміш овочів і упаковку кус-куса. Залийте 200-300 грамів кус-куса окропом і накрийте кришкою, залишивши на 5 хвилин до приготування. В цей час тушкуйте овочі на сковороді з невеликою кількістю води і рослинного масла. Змішайте овочі та кус-кус, злегка посоліть і поперчіть – готово! До слова, це відмінний варіант смачного і ситного страви для вегетаріанців.
Пюре з цвітної капусти
Зваріть качан свіжої цвітної капусти в каструлі, потім злийте воду і подрібніть овоч в пюре за допомогою погружного блендера. Знову включите плиту і поступово втручайтеся в пюре жирні 33% -е вершки, поки не випаруються залишки води і маса не стане гущі. Додайте трохи спецій – куркуми, сушеного часнику. Посоліть на свій смак і подавайте з куркою або рубаними котлетами.
Овочі на грилі
Всім, хто божеволіє від смаку приготовлених на багатті або грилі овочів, радимо купити портативний гриль на свою кухню. З такою нехитрою електронікою ви вб’єте відразу двох зайців: заощадите час на готуванні за рахунок двох смажачі поверхонь і збережіть в овочах всі вітаміни. На наш смак, найкраще на грилі виходять кабачки, солодкий перець і помідори. Поріжте овочі на кружечки або великі шматки, викладіть на гриль, закрийте кришку і залиште на час. Якщо ви хочете теплі свіжі овочі, готуйте і × 2-3 хвилини, підсмажені – 5-6 хвилин, фрі – 7-8 хвилин.
Ще кілька рецептів шукайте в нашому інтерактивному матеріалі: