Гострий тайський суп том ям з креветками – «перше страва»

бульйон курячий 3 л
———————-
креветки тигрові 400 г
———————-
молоко кокосове 350 мл
———————-
паста том-ям 90 г
———————-
гриби шиітаке (сушені) 40 г
———————-
лемонграсс 8 шт.
———————-
листя лайма 5 шт.
———————-
перець чилі 3 шт.
———————-
галангал 1 шт.
———————-
цибуля 1 шт.
———————-
лимон? шт.
———————-
соус рибний 4 ст.л.
приготування:
КРОК 1
Шиітаке замочити в теплій воді на 2-3 години.
КРОК 2
Креветки очистити від панцира, зробити надріз по центру і видалити коричневу "нитка".
Промити в холодній воді.
КРОК 3
Нарізати галангл, лемонграсс, чилі перець, цибулю і гриби.
КРОК 4
У киплячий курячий бульйон покласти галангал, лемонграсс, чилі перець, листя лайма, шиітаке.
Додати рибний соус і пасту тому ям, перемішати. Варити на середньому вогні 5 хв.
КРОК 5
Потім додати креветки, лук і вичавити сік половини лимона, варити 5 хв.
КРОК 6
Влити кокосове молоко, перемішати, дати поваритися ще 5 хвилин.
КРОК 7
Подавати з нарубленной кінзою і рисом.
Приємного вам апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code