Готуємо паску до великодня

10 квітня 2015

Рецепт паски від Марти Стюарт

інгредієнти

1 ст. л. + 1,5 ч.л. сухих дріжджів

1/3 чашки теплого незбираного молока

1/4 чашки цукрового піску

4 великих яйця, злегка збити, плюс 1 велике яйце для змащування

1,5 ч.л. крупної солі

300 г несолоного вершкового масла, кімнатної температури

150 г гірко-солодкого шоколаду, порізаного шматочками

1 чашка цукатів апельсинової кірки

1/2 ч. Л. екстракту мигдалю

Рослинна олія для змащування

2 ст. л. мигдальних пелюсток

1 ч.л. какао-порошку

1 / Дріжджі змішайте з молоком і збийте до появи піни (хвилин 5). Всипте 70 г борошна (або близько 1/2 склянки) і 1 столову ложку цукрового піску. Перемішайте, накрийте плівкою і залиште в теплому місці на годину.

2 / Додайте в отриману опару решту борошна і 3 ст. л. цукрового піску, сіль, влийте збиті яйця. Змішайте за допомогою міксера на середній швидкості до однорідного гладкого стану, це займе не менше 5 хвилин. Поступово введіть вершкове масло, додаючи по 1 ст.л. і регулярно вимішуючи тісто.

3 / Зменшіть швидкість міксера до низької і додайте шматочки шоколаду, апельсинову цедру і екстракт мигдалю.

4 / Викладіть тісто на чисту поверхню і скачайте в кулю. Перекладіть в миску, змащену маслом і накрийте плівкою. Приберіть в холодильник на 5 годин, а краще на ніч.

5 / Дістаньте тісто і залиште нагріватися до кімнатної температури. Розділіть його на дві частини і викладіть у форми для пасок, заповнюючи їх менше чим на половину. Дайте тесту постояти в теплому місці поки воно не збільшиться в об’ємі. не подвоїться в обсязі, це займе близько 2 годин.

6 / Розігрійте духовку до 180 градусів. Злегка збийте залишилися яйце з какаой-порошком. За допомогою кисті змастіть паски і посипте цукром і мигдальними пелюстками. Випікайте до золотисто-коричневого кольору, близько 50 хвилин.

7 / Дістаньте паски з форм і залиште остуджувати на решітці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code