Готуємо соуси з сливи на зиму
Зараз в садах сливові дерева усипані плодами. І хочеться подібне достаток зберегти. Як – розповість
Тамара Астапенкова4 вересня 2019 12: 083000
Якщо у вас є свій сад, то сливи рекомендується збирати в суху погоду. І краще зрізати їх ножицями разом з плодоніжками, складаючи відразу в контейнер для зберігання. Биті, що впали з дерева плоди довго зберігатися не будуть. Краще зберігати плоди, у яких з’явився запилений відтінок, саме він і свідчить про дозріванні. Змивати його не можна. Великі сливи деякі господині зберігають в коробках з-під яєць в холодильнику. Можна зберігати сливи і на балконі. Плоди потрібно акуратно укласти в дерев’яний ящик, який повинен бути неглибокий. Шарів в такому ящику повинно бути два, максимум три.
Зливи можна заморозити. Для цього їх миють, сушать і видаляють кісточку. Потім розкладають на тарілці або підносі і прибирають в морозильник. Коли плоди замерзнуть, їх можна перекласти в пакет і помістити назад в морозильну камеру.
Зливи можна сушити. Для цього краще підійдуть великі плоди. Їх потрібно вимити, видалити плодоніжки і кісточки. Застелити деко папером для випічки. Розкласти рівномірно в один шар половинки слив. Духовку розігріти до 50 градусів. Сушити сливи 5 годин. Дати охолонути при кімнатній температурі. Перевернути. Розігріти духовку до 70 градусів. Сушити 6 годин. Дати охолонути при кімнатній температурі. Якщо плоди не дійшли, то довести сухофрукти до повної готовності при 75-80 градусах.