Вітаміни, які допомагають повернути нам здоров’я і молодість

Лікарі вважають, що все необхідне організму ми отримуємо з їжі. Але не можна покладатися лише на здорову дієту. У процесі зберігання і переробки продуктів вміст вітамінів різко скорочується. Тому-то їх треба заповнювати. А зробити це можна за допомогою вітамінів.

Отже, перед вами список основних вітамінів, які допомагають повернути молодість.

Вітамін А. Він дозволяє добре бачити в сутінках, зберігає здорові зуби, волосся, кістки і залози. Надмірні дози його токсичні, особливо для вагітних. Джерела: печінка, нирки, яйця, молоко, жовті й зелені овочі та фрукти (морква, шпинат, брокколі, абрикоси, персики, спаржа).

вітамін В6. Позитивно впливає на імунну систему, оберігає від атеросклерозу і серцевих захворювань. Жінки, що приймають протизаплідні пігулки, повинні збільшити дози цього вітаміну. Перед місячними також слід збільшити прийом В6.

вітамін В1. Допомагає регулювати апетит, потрібен для здорового травлення і міцних нервів. зміцнює серце.

вітамін В12. Збільшує кількість червоних кров’яних тілець. Міститься лише в їжі тваринного походження. Джерела: печінка, нирки, риба, яйця, молочні продукти.

вітамін В2. Перетворює в енергію білки, жири і вуглеводи, бере участь у формуванні червоних кров’яних тілець, утворює антитіла, що оберігають від інфекцій. Жінки, що приймають протизаплідні пігулки, потребують великих дозах вітаміну, так само як п’ють і палять. Джерела: зелені овочі, патока, пивні дріжджі, печінка, горіхи, зерно грубого помелу.

Фолієва кислота. Особливо важлива для вагітних і збираються зачати дитину: за останніми даними, перешкоджає утворенню у плода таких дефектів, як заяча губа і вовча паща. Джерела: овочі з темно-зеленим листям, печінку, нирки, сем га, тунець, молочні продукти.

Вітамін С. Допомагає організму в боротьбі з раком. Курцям рекомендуються підвищені дози, так як їх організм не в повній мірі засвоює споживаний ними вітамін С. Джерела: цитрусові, білокачанна капуста, кольорова і брюссельська капу ста, шпинат, перець, диня, полуниця, папайя.

вітамін Д. Контролює засвоєння кальцію і фосфору, необхідних для формування кісткового мозку.

Вітамін Е. Антиокислювач, контролює утворення шкідливих для організму вільних радикалів. Джерела: маргарин, зелені овочі, хв далечінь, соняшник, яйця, печінку, вівсянка, зерно грубого помелу.

кальцій. Необхідний для міцних кісток і зубів, покращує травлення і згортання крові. Допомагає від остеопорозу. Джерела: молоко, сардини, лосось з кістками, хліб, сир.

Залізо. Бере участь у формуванні червоних кров’яних тілець. Особливо необхідно в після менструальний період у зв’язку з втратою крові. Дефіцит заліза призводить до стомлюваності і анемії. Джерела: шпинат, полуниця, яйця, печінка, риба, курчата, брюссельська капуста, каші.

йод. Необхідний для нормального функціонування щитовидної залози. Джерела: дари моря і морська сіль.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code